Forma1-Live.hu

Mark Webber és a Ferrari

A 2013-as idény végén visszavonult Mark Webber nemrégiben megírta önéletrajzi könyvét.

Az ausztrál pilóta és a Red Bull elválása nem éppen a legszebben alakult, hiszen mindenki tudta, hogy Webber csak másodlagos szerephez juthat német csapattársa mellett. Valószínűleg ezért is döntött úgy, hogy ott hagyja a száguldó cirkuszt. Miután bejelentette a visszavonulását,  elkezdte tervezni önéletrajzi könyvét, ám a Red Bull csapata megtiltotta neki, hogy 1 évig bármit is kiadjon versenyzői karrierjéről.

Miután letelt az egy év, meg is jelent a könyv, amelyben Mark Webber részletesen elmeséli, hogyan is kerül ő szóba a Ferrarinál és végül miért maradt a Red Bullnál.

2012-ben a Ferrari akkori igazgatójával, Stefano Domenicalival  már a szezon első felében tárgyalásokat folytatott, majd miután megnyerte a Monacói Nagydíjat, kész szerződéssel álltak elő számára. Webber elmondása szerint, nagyon örült, hogy egy ilyen csapat, mint  Ferrari érdeklődik iránta, azonban nem tudtak megállapodni, ugyanis amíg ő 2 éves szerződést szeretett volna, addig az olasz istálló csak 1 éves szerződést kínált neki.

Természetesen ez az akkori csapatának, a Red Bull-nak nem annyira volt ínyére, így egyből meg is keresték azt a Lewis Hamiltont, aki már akkoriban nem tudott megegyezni a McLaren Mercedes-sel. Azonban miután kiderült, hogy Webber nem ír alá a Ferrarihoz, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azonnal megkereste őt, és szerződést kínált neki.

www.speedcafe.com