Forma1-Live.hu

Gondok a Ferrarinál, Räikkönent frusztrálja a helyzet

A Ferrari nem tudja hozni az elvárt eredményeket, nem tudnak kellően felzárkózni a Mercedeshez. Räikkönent frusztrálják a gondok, ami miatt az Osztrák nagydíjon sem tudott jobb eredményt elérni.

Az idei évben érvényben lévő szabályozások lehetetlenné teszik a Ferrari számára a felzárkózást a Mercedeshez, állítják az olaszok. Pusztán a megbízhatóság javítása érdekében engedélyeznek apróbb módosításokat a motorokon, előírás szerint azokat a szezon előtt már véglegesíteni kellett.
Mindhárom beszállító folyamatosan fejleszt, próbálják a maximumot kihozni az erőforrásokból, amihez elég közel járnak, így nem valószínűsíthető bárminemű változás az erőviszonyokban.

A Ferrari újdonsült csapatfőnöke Marco Mattiacci is tisztában van ezzel a ténnyel és nem fűz hozzá túl sok reményt, hogy faragni tudnak a hátrányukból. Jelenleg az autó megbízhatóságán dolgoznak, hiszen a motorerő nem minden, ahogy Kanadában is láthattuk.

A csapat részben már feladta a szezont és 2015-re koncentrál. Fernando Alonso is egyetért Mattiaccival és bizakodik, hogy a következő év sikeresebb lesz számukra.
” Jelenleg túl nagy a hátrányunk és nem módosíthatunk a motoron. Viszont egy év alatt megfordulhatnak az erőviszonyok. Most még új nekünk minden, de arra számítok, hogy 2015-ben jelentős előrelépéseket teszünk… Időre van szükségünk mindehhez.” – nyilatkozta a spanyol, kétszeres világbajnok.

Kimi Räikkönent egyre inkább frusztrálja csapata és autója teljesítménye. Ugyanis a legutóbbi, Osztrák nagydíjon rögtön a második kör végén közölték vele rádión, hogy kímélje, hűtse a fékeket, ami egyet jelentett a tempó visszavételéből.

A finn szerint ebben a helyzetben, ilyen lemaradással a Mercedes mögött, nem kímélni kellene a rendszereket, hanem a határt feszegetve versenyezni.

“A csapatom felhívta a figyelmemet, hogy hűtsem a fékeket, mert gond van velük. Fékhiba miatt lassítani a második körben, úgy hogy harcolni próbáltam a többiekkel, elég nehéz volt elfogadni. Ezeknek nem lenne szabad megtörténni és ezen dolgozunk. Nem elfogadható, hogy ilyen problémák miatt kell a tempót visszavenni egy versenyen.”

autoblog.com