Forma1-Live.hu

A Ferrari és a Sauber is ismertette tesztprogramját

A Ferrari 2015-ös versenygépét Sebastian Vettel vezetheti először az első előszezoni teszt során Jerezben. A Sauber idei modelljét pedig a Caterham tavalyi pilótája, Marcus Ericcson viszi először pályára.

A jövő héten, vasárnap kezdődik a 2015-ös Forma-1-es idény első előszezoni tesztsorozata Jerezben. A legtöbb csapat már az idei modellel gurul majd pályára és folyamatosan közzéteszik a programjukat. A Mercedesnél Nico Rosberg, a Toro Rossónál Carlos Sainz, a McLarennél Fernando Alonso, ül először a versenygépbe. A mai napon a német sajtó szellőztette meg azt a hírt, hogy a Ferrarinál Sebastian Vettel ül először a január 30-án lelepleződő új modellbe, de ezt a csapata egyenlőre nem erősítette meg.

A Sauber csapat Marcus Ericssont nevezte az első és a negyedik napra, így a második és harmadik napon kap lehetőséget csapattársa, az újonc Felipe Nasr.
Azonban a csapatnál egy dolog nem tisztázott még, hogy elkészülnek-e időben a C34-es modellel, vagy kénytelenek lesznek még a tavalyi versenygéppel pályára gurulni.