Forma1-Live.hu

A Force India szárnyal, a Red Bull szenved

A második előszezoni teszt első napján Bahreinben a Force India versenyzője Nico Hülkenberg volt a leggyorsabb, míg a címvédő Red Bull és Sebastian Vettel folyamatos problémákkal küszködött.

A mai első tesztnap nagy kérdése az volt, hogy a Renaultnak és az erőforrásaikat használó csapatoknak, a Red Bullnak, a Lotusnak, a Toro Rossonak és a Caterhamnek sikerült-e orvosolniuk a motor problémákat. A válasz a látottak és az eredmények alapján az, hogy nem tudták teljes mértékben kijavítani a hibákat.
A Caterham csapat jó belső elrendezései révén kitűnt a francia motor használó csapatok közül 68 megtett körrel, míg a másik három istálló összesen 27 kört abszolvált.

A Red Bull és a Toro Rosso is csak kora délután tudott pályára gurulni és Sebastian Vettel autója miatt egyszer le is kellett állítani a gyakorlást.

Nem kezdődött jól a nap a Ferrari számára sem, Fernando Alonso versenyautója füstölni kezdett az első megtett pár méter után egy meghibásodott szenzor miatt, azonban a csere után már remekül ment az F14-T.

fernando-alonso-bahrein-teszt

A harmadik helyen végzett Lewis Hamilton a Mercedes volánja mögött, ami óramű pontossággal szerepelt a teszt során.
A fiatal dán tehetség Kevin Magnussen kiváló eredményeket ért el a McLaren MP4-29-el és a délelőtt ő futotta a leggyorsabb időt.

A világbajnok címvédő Sebastian Vettel csak az ötödik leggyorsabb mért köridővel büszkélkedhet, ami a gondokat is tekintve nem rossz teljesítmény.
Adrian Sutil hatodikként zárt ma, a Sauberrel és bár az 1-es kanyarban kipördült és meg kellett állítani miatta a tesztet, mégis a legtöbb megtett körrel, összesen 82-vel büszkélkedhet.

Jól teljesített a Caterham újonc tesztpilótája, Robin Frijns is, hiszen 68 körrel és hetedik legjobb idővel végzett.
A Toro Rosso nem muzsikált túl jól a mai nap folyamán, mivel az egész délelőttöt azzal töltötték, hogy az olajszivárgást és számos apró problémát megoldjanak, így csak délután futhatott pályára Daniil Kvyat és összesen 5 kört teljesített, ráadásul egyszer le is állt menet közben az új STR8-as.

A reggeli órákban debütált a Lotus E22-es a nagyközönség előtt, azonban a szoftveres problémák miatt Romain Grosjean csak 8 kört tudott megtenni a sivatagi pályán.

Gondok adódtak a Williams üzemanyag rendszerével, így Felipe Massa nem tudott mért kört futni.
A Marussia pilótája Jules Bianchi szintén szoftveres hiba miatt mindössze 3 kört tett meg mért köridő nélkül.

2014 februát 19.-ei tesztnap eredményei:

 

Pilóta Csapat Köridő Kör
1. Nico Hulkenberg Force India 1:36.880s 78
2. Fernando Alonso Ferrari 1:37.879s 64
3. Lewis Hamilton Mercedes 1:37.908s 74
4. Kevin Magnussen McLaren 1:38.295s 81
5. Sebastian Vettel Red Bull 1:40.224s 14
6. Adrian Sutil Sauber 1:40.443s 82
7. Robin Frijns Caterham 1:42.534s 68
8. Daniil Kvyat Toro Rosso 1:44.346s 5
9. Romain Grosjean Lotus 1:44.832s 8
10. Felipe Massa Williams mért idő nélkül 5
11. Jules Bianchi Marussia mért idő nélkül 3