Forma1-Live.hu

Bizakodó a Williams istálló

A szezon előtti téli tesztidőszakon mutatott teljesítményt figyelembe véve, erősen kezdheti a versenyszezont a legendás, Williams csapat.

Frank Williams csapata sokat fejlődött az elmúlt esztendőkhöz képest, köszönhetően az újonnan érkezett szakembereknek, valamint idéntől, Felipe Massa személyében van egy top pilótájuk is, aki nyert már futamokat eddigi karrierében, szóval sokat tud segíteni az istállónak. Az istálló ráadásul az idei évtől a nagyon erős, Mercedes motorokat fogja használni. Új szponzorok érkezésével anyagilag is stabilabb lábakon állnak, tehát minden adott a sikeres szezonhoz.

„Örülök és elégedett vagyok a téli teszt miatt, mivel a csapat remek munkát végzett és úgy érzem, hogy többé-kevésbé készen állunk az Ausztrál Nagydíjra, de a kilométerekből soha nem elég. De összességében elégedettek lehetünk. A csapatnál mindenki valami hasonlóban bízott, de azt hiszem, hogy az autó és a csomag jobb, mint azt vártuk. A Mercedes remek munkát végzett, és ez a csomag nagyon illeszkedik az autónkhoz, ami kulcsfontosságú, de ez mit sem érne, ha az FW36 nem lenne egy szuper-modern autó. A munka azonban ezzel nem ért véget, és a következő két hétben még keményebben fogunk dolgozni, mivel nem tesztelhetünk, de a gyárban sok adatot kell kielemeznünk. Alig várom már, hogy ott legyünk Melbourne-ben, de most az a legfontosabb, hogy készen álljunk a versenyre, és az autónk megbízható, valamint gyors legyen. Sokat kell még tanulnunk az új csomagról, de azt hiszem, az alapunk jó, ami bizakodásra adhat okot. Tudjuk, hogy hol akarunk lenni, de még nem tartunk ott. Ezzel együtt bízom a meglepetésben és egy erős kezdésben.- nyilatkozta a Groove- i istálló finn pilótája, Valtteri Bottas.

Fotó: Baldauf /SB Medien