Forma1-Live.hu

Kiadták az első négy verseny gumikeverékeit

A szezon előtti tesztidőszak alatt a Formula1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli is rengeteg adatot tudott begyűjteni a csapatoktól.

Jerezben esőben is ki tudták próbálni az abroncsokat, valamit a Bahrein- i melegben is sok kört tudtak teljesíteni velük, így gyakorlatilag minden körülményre le tudták tesztelni a 2014- es szezonra szánt gumikeverékeket.

Íme az első négy versenyre választott gumikeverékek:

Ausztrália: közepes-lágy

Malajzia: kemény-közepes

Bahrein: közepes-lágy

Kína: közepes-lágy

„A három előszezoni teszt során gyűjtött adataink sokat segítettek abban, hogy kiválasszuk a szezon elején használt gumikat. Mindenféle körülmények között kipróbálhattuk magunkat: Jerezben esőben és a bahreini melegben is. A következtetésünk az volt, hogy az idei gumik sokkal következetesebbek és kevésbé kopnak, mint az elődeik, mégpedig anélkül, hogy ezáltal romlott volna a teljesítményük. Emellett sikerült elérnünk egy másik célunkat, a gumidarabkák képződésének csökkentését a pályán. A közepes és a lágy keverékek jól illenek az ausztráliai, a bahreini és a kínai versenykörülményekhez, és megfelelő egyensúlyt teremtenek majd a teljesítmény és a taktikázás között, várhatóan két-három kiállásra számíthatunk. A gumikat jobban koptató és melegebb Malajziába viszont elvihetjük a kemény és a közepes keverékeket, ahogyan tavaly is tettük” –nyilatkozta Paul Hembery, a Pirelli sportigazgatója.