Forma1-Live.hu

Sauber: 177 kör az utolsó tesztnapon

Remekül fejezte be a szezon előtti teszteket, a svájci Sauber istálló.

Összesen 177 kört sikerült megtenniük az utolsó napon, így megbízhatóság szempontjából, rendkívül eredményes napot zártak. Délelőtt Adrian Sutil ülhetett autóba, mivel szombaton csak egyetlen installációs kört tudott csupán teljesíteni.

„Ez egy jó reggel és délelőtt volt tőlünk. Minden úgy ment, ahogy azt terveztük, csak rövidebb idő alatt teljesítettük a programunkat. Tegnap nem volt szerencsém, de jobb, ha itt vannak problémáink, mint Melbourne-ben. Sokkal kényelmesebben éreztem magam a délelőtti edzés ideje alatt. Most sok adatot kell elemeznünk. Összességében ez egy kemény tesztprogram volt, és itt-ott voltak váratlan problémáink. Több tesztünk már nincs, szóval abból gazdálkodunk majd, amink van. Várom már az első versenyt.– nyilatkozta a német versenyző, az utolsó tesztnapról.

„A mai egy igazán eredményes nap volt. Sokat vesztettünk szombaton, de a csapat nagyszerű munkát végzett. Sikerült sok kört megtennünk és a teljes programot teljesítettük. Ez megfelelt annak, mint amit szerettünk volna. Természetesen még mindig van néhány dolog, amin dolgoznunk kell, és el kell rendeznünk Melbourne miatt. Ugyanakkor úgy vélem, hogy a helyes irányba haladunk. Meg tudtunk tenni pár versenyszimulációt is, ami hasznosnak bizonyult. Képes voltam felkészülni az első versenyre, és úgy érzem, készen állok Melbourne-re.”– mondta Esteban Guttierez, a csapat mexikói pilótája, aki délután gurulhatott pályára, a Sauber C33- as versenygéppel.

 

Fotó: Getty Images