Forma1-Live.hu

Daniel Riccardo bizonyított

Daniel Ricciardo a Toro Rosso pilótája bebizonyította, hogy a Red Bull vezetősége jól döntött, amikor Mark Webber megüresedő helyére őt választották. Hozta a jó teljesítményt a monzai futamon és az előkelő 7. helyet sikerült megszereznie.

A Red Bull istálló egy héttel az Olasz nagydíjat megelőzően jelentette be, hogy a 2014-es szezonban Riccardo lesz Sebastian Vettel csapattársa.

A fiatal, alig 24 esztendős ausztrál tehetség Monzában a hetedik rajtrácsról indulva, hetedikként is ért célba, több nagynevű pilótát is maga mögé utasítva, mint Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen, Romain Grosjean, vagy éppen  Jenson Button, kiváló tempóban autózva.

„Egyértelműen ez a legjobb eredmény, amit elérhettünk” – fogalmazott az ausztrál.

„A kis leszorítóerő kifizetődött számunkra védekezéskor, de amikor támadtunk, túl sok időt veszítettünk a középső szektorban.”

„Kétlem, hogy megvolt a tempónk ahhoz, hogy a hetedik helynél előrébb végezzünk, főleg úgy, hogy a mögöttem lévő srácok nagyon erősek voltak a verseny vége felé. Jó volt magam mögött tartani őket.”

„Amikor a korábbi versenyhétvégéken a Q3-ba kvalifikáltuk magunkat, mindig visszaestünk a versenyeken, nem volt meg a tempónk, szóval nagyszerű, hogy most pontszerző helyen tudtunk célba érni.”

Hétvégi teljesítményével Dr. Helmut Marko a Red Bull tanácsadója is meg volt elégedve.

„Daniel szuperül versenyzett, és nagyon jól taktikázott. Nagyon erős versenyzőket tartott maga mögött, és nem követett el hibát.”

„Most láthatják, miért választottuk őt.”

Christian Hornert is elkápráztatta Ricciardo.

„Nagyszerűen versenyzett vasárnap. Ez egy kiváló eredményt, ha megnézzük, milyen ellenfelei voltak a futam során.”  – fogalmazott az ausztrál ifjonc leendő főnöke.

(Fotó: formula1.com)