Forma1-Live.hu

Force Indiánál örülnek a hétvégi sikereknek Monacoban

Sahara Force India Monte Carlo Utcáin

Sahara Force India Monacoban 12 pontot szerzett Adrian Sutilnak, aki az ötödik és Paul Di Restanak köszönhetően, aki a kilencedik helyen  végzett Monte Carlo utcáin.

P5 Adrian Sutil VJM06-03

Gumiabroncs stratégia: használt szuper-lágy, lágy új, használt szuper-lágy

Adrian: “Az ötödik helyen célba érni fantasztikus érzés. Szükség volt erre az eredményre, és nagyon boldog vagyok most. Az autó nagyon jól ment, és mi történések is jól alakultak számunkra. Nehéz volt előrelépni a verseny első felében, hiszen én is a vonatban voltam, de a piros zászlóval megnyílt néhány lehetőség. Mindenki ugyanarra a sprint stratégiára váltott a verseny végéig. Észrevettem, hogy a hajtű kanyar (Grand Hotel) volt olyan terület, ahol van esély az előzésre, így megpróbáltam és működött Jensent sikerült megelőznöm. Aztán ugyanezt tettem Fernando ellen is és működött újra. Szóval azt hiszem, megmutattam, hogy az előzés lehetséges Monacoban is. A csapat kiváló munkát végzett egész hétvégén, és megérdemli ezt az eredményt. ”

P9 Paul Di Resta VJM06-04

Gumiabroncs stratégia: új szuper-lágy, lágy új, új szuper-lágy

Paul: “Tekintettel arra, ahonnan indultunk egy agresszív stratégiával autóztunk, és valószínűleg a biztonsági autó nélkül is elérhettük volna ezt az eredményt. A tempó erős volt, de én beragadt a vonat mögé a verseny elején. Sikerült leelőzni néhány autót a kanyarokban, de a vége felé betömörült a mezőny és nem volt olyan könnyű. Beragadtam Vergne mögé az újraindítás után, és volt egy jó lehetőség az előzésre, de nagyon jól védett. Szerencsére az autóm jól ment, így néhány helyet sikerült ugranom és szereztem pár pontot. A tegnapi csalódás után a fiúk jó munkát végeztek, így pontokkal tudtam zárni a versenyt. ”

Dr. Vijay Mallya, csapatfőnök és ügyvezető igazgató

“Nagyon eseménydús volt a Monaco Grand Prix, és örömömre szolgál, hogy a Sahara Force Indias is tudott pontokat hozni. Az Adrian ötödik, és Paul kilencedik helye, 12 pontot hozott a csapatnak így megerősítettük az ötödik helyünket a bajnokságban. Adrian futama remek volt, nagy sebességet diktált, ugyanakkor türelmes volt egész délután. Várta a megfelelő lehetőségeket, és így a legtöbbet hozta ki a futamból. Azt hiszem, mindenki élvezte ahogy a hajtű kanyarba a két korábbi világbajnokot megelőzte. Ez a legjobb eredményünk az idén, itt Monacoban és az egész csapat megérdemelte. Paul is kiváló teljesítményt nyújtott, mely mutatja a képességeit hisz a 17 rajtrácsból feljött a kilencedik helyre és két pontot szerzett. Gratulálok az egész csapatnak hétvégi munkájáért, és reméljük, hogy Kanadában egy pár hét múlva hasonlóan tudunk teljesíteni. “