Forma1-Live.hu

Gutierrez közelebb kerül Hülkenberghez

A Sauber csapat mexikói pilótája kezd teljesen belerázódni a száguldó cirkusz világába.

A csapat szerint Gutierrez a szezon hátralevő megmérettetésein nagy nyomást fog gyakorolni csapattársára,  Nico Hülkenbergre.

Tom McCullogh főmérnök szerint Esteban Gutierrez teljesítménye nagyon jó, annak ellenére, hogy még nem sikerült pontot szereznie.

“Nagyon lenyűgözött minket Esteban és Nico is. Néha úgy tűnik, Nico könnyedén legyőzi őt az időmérő edzés statisztikái alapján de ez nem így van. Keményen dolgozik és látja ennek jutalmát miután a szezon nehezen kezdődött, mert az autó nem volt annyira versenyképes, mint szerettük volna. Ez még jobban megnehezíti egy újonc életét, mert már az időmérő edzés első etapjában kiesik. De egyre jobban zárkózik fel Nicóra és hamarosan le fogja győzni időmérő edzésen.”

A Forma1 eddigi egyetlen női csapatvezetője, Monisha Kaltenborn is pozitív véleménnyel van a fiatal mexikói pilótájuk fejlődéséről.

“Nehezen kezdett és nem szabad elfelejteni, ha egy hasonló helyzetben lévő másik pilótához hasonlítjuk, akkor hozzá kell tenni, nem a legversenyképesebb autóval rendelkezik. Amit nem lehet látni, hogy nagyon jó felkészülést, beállítási munkát végez és nagyon gyakran ez nem látszik eredményeiben. De jó úton halad. Főleg a tapasztalatnak köszönhetően tud mindent összerakni.”

 

(fotó:GETTY IMAGES)