Forma1-Live.hu

Maldonado unja a sikertelenséget

A szebb napokat is látott legendás Williams istálló venezuelai pilótája, Pastor Maldonado kezdi megelégelni, hogy bármit tesznek az autóval, semmi sem használ.

Maldonado szerint tanulhatnának a konkurens Sauber csapattól, hiszen a svájciak képesek voltak a fejlődésre a nehéz anyagi helyzetük ellenére is. A venezuelai pilótának nehéz motiváltnak maradnia, és ha  nem sikerül előrébb lépniük, akkor könnyen lehet, hogy elhagyja a száguldó cirkuszt.

„Egyértelmű, hogy nem funkcionál az autó. Mindegy, mivel próbálkozunk – semmit sem ér. A mérnökök, és mi, versenyzők is nagyon nehezen értjük az autót. Csalódást jelent, de semmivel sem másabb, mint előtte volt. Ez most egy nehéz helyzet, és egy jobb autóra van szükségem. Amikor ilyennel rendelkeztem, mindig győzelmekért és címekért harcoltam, nem csak a Forma-1-ben. Csalódást jelent látni azt, hogy Bottas ellen kell harcolnom. Jó versenyző, de nem a referenciapontom. A nagyok ellen akarok harcolni. Készen állok rá, hogy ismét nyerjek. Újra motivációra van szükségem, hogy a legjobbat nyújtsam. Így nem vagyok boldog. Így nem leszek a Forma-1-ben, hanem szívesebben ülök otthon. Tavaly futamot nyertem, most sehol sem vagyok.”- panaszkodta Maldonado.

 

(fotó: AFP)