Forma1-Live.hu

Ricciardo: Le akarom nyomni Vettelt

A Red Bull Racing friss igazolása, Daniel Ricciardo nem akar másodhegedűs lenni Vettel mögött.

Az ausztrál pilóta azt tervezi, hogy már első évében legyőzi a címvédő, jelenleg még “csak” háromszoros világbajnok Sebastian Vettelt.

A Red Bull csapatnál is cáfolják azokat a híreszteléseket, melyek szerint azért igazolták le Ricciardo- t, hogy segítse a bajnokot, és “csak” a pontokat vigye a konstruktőri címért.

Ricciardo késznek érzi magát arra, hogy felvegye a kesztyűt jövőbeni csapattársa ellen.

„Mindenre készen állok, és egész életemben csak erre vártam. Most meg kell mutatnom, hogy ez valóban így van és 100%-ban csak erre fogok koncentrálni. Minden erőmre szükség lesz, hogy a maximumot hozzam ki magamból, az autómból és a lehetőségeimből. Hiszek abban, hogy mindez sikerülhet. A céljaim között szerepel az is, hogy legyőzzem Vettelt. Nem másodikként megyek a Red Bullhoz és természetesen már jövőre a csapattársam előtt szeretném befejezni a szezont. Ez nagyon nehéz lesz, de ha reálisan nézzük, akkor egyszer, kétszer a csapattársam előtt lehetek és futamgyőzelmet ünnepelhetek. Képesnek érzem magam arra, hogy a világbajnoki címért harcoljak, de majd meglátjuk, hogy mennyire versenyképes az autó. Én arra számítok, hogy a jövő évi autó is jó lesz, és képes leszek vele versenyeket nyerni. Ez az, amit meg akarok tenni.” nyilatkozta az ausztrál.

A pilótát kérdezték az idei szezon végjátékáról is a Toro Rosso csapatnál.

„Természetesen szeretnék győzelemmel búcsúzni a csapattól. Ez nem lesz könnyű, de nem is lehetetlen. Láthattuk, hogy Vettelnek ez már sikerült egyszer 2008-ban. Motiváló számomra, hogy valami nagy dolgot érjek el velük, és küzdeni fogok.”