Forma1-Live.hu

Vettel és a nemzetközi sajtó az Olasz nagydíj után

A 2013 évi világbajnokság már-már eldőlni látszik Sebastian Vettel monzai győzelmével – olvasni sok nemzetközi újságban. Bár a matematikai esély még megvan Alonso előtt, de ahhoz a Red Bull hibája kell, ami ebben az idényben nem jellemző a csapatra.

Nemzetközi sajtó véleménye az ide világbajnokságról, az Olasz nagydíjat követően:

Spanyolország

El Mundo: „Sok a szenvedély, de kevés az autó: a Ferrari jelenleg nem remélhet többet, mint Fernando Alonso második helye. Vettel megállíthatatlanul robog a negyedik vb-címe felé. A német úgy dönti meg a rekordokat, mint korábban példaképe, Michael Schumacher tette.”

El País: „Vettel megállíthatatlan. A német pilóta nagyon fölényesen aratta idei hatodik futamgyőzelmét, s közelebb került negyedik világbajnoki címéhez.”

 

Marca: „Vettel játszadozik a riválisaival. A világbajnokot lehetetlen utolérni, még Monzában, a Ferrari pályáján sem lehetett legyőzni.”


Németország

Bild: „Vettel – Monza győztes szörnyetege. A riválisok feladták a vb-t, a frusztrált Ferrari-szurkolók kifütyülték a németet.”

Stuttgarter Nachrichten: „Vettel tönkretette a Ferrari partiját.”

Berliner Zeitung: „Út a magányosságba. Sebastian Vettel egyértelmű monzai győzelme után Fernando Alonso nagyjából le is mondhat a vb-címről.”

Darmstadter Echo: „Vettel egyszerűen kinevette az őt kifütyülő Ferrari-szurkolókat.”

 

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: „A világbajnokság Vettel kezében van. A tökéletes Sebastian összetörte Alonso álmait.”

Corriere dello Sport: „Alonso a dobogón állva mondott le a világbajnoki címről. A másik bolygóról származó Vettel 53 ponttal előzi meg őt az összetettben. A Ferrari most már nagyobb figyelmet szentelhet a 2014-es autónak.”

La Repubblica: „Vettelé a legfontosabb trófea, Alonso kénytelen fejet hajtani. Fernando mindent beleadott, de a Red Bull és a német címvédő ellen senkinek sincs esélye. Vettel egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megnyerje sorozatban negyedik vb-címét.”

Nagy-Britannia

Daily Mirror: „Lewis Hamilton a katasztrofális monzai versenye után panaszkodott, és lemondott a vb-címmel kapcsolatos reményeiről. A Mercedes brit pilótája egy olyan versenyen lett kilencedik, amelyet mindenképpen meg kellett volna nyernie ahhoz, hogy versenyben maradjon a végső diadalért folytatott küzdelemben.”

Guardian: „Még a Ferrari-szurkolók füttykoncertje sem tudta letörölni Vettel pezsgős arcáról a vigyort.”

Telegraph: „Vettel bóknak vette a Ferrari-szurkolók füttykoncertjét. Azt mondta, minél hangosabban fütyülnek, annál jobb volt a Red Bull.”

BBC: „Vettel nemcsak az egész monzai versenyt, hanem a teljes szezont is a markában tartja.”

(Forrás: MTI)