Forma1-Live.hu

Marussia: Q2 a célunk a versenyeken

A Marussia csapat idei célja, hogy rendszeresen az időmérő Q2-es szakaszába kerüljenek.

Az orosz istálló 2010-ben csatlakozott a Forma-1-hez és azóta nagyon kevés alkalommal sikerült túljutniuk a Q3-on. Főként ez akkor tudták elérni, amikor a riválisok gyengélkedtek.
Az idei szezonban azonban a csapatfőnök, John Booth szerint erre jóval több lehetőségük nyílhat, hiszen a jelentős szabályváltozások következtében szorosabbá váltak az erőviszonyok.
„Boldogok lennénk, ha teljesítményünk alapján gyakran a Q2-be kerülnénk. Ezt tűztük ki célul, de ez nem lesz olyan könnyű. Nagy nevek vannak kint a pályán, páran komoly költségvetéssel rendelkeznek, éppen ezért lesz nehéz feladat, de idén ez a fő célunk.”

A mai napon vette kezdetét a második előszezoni tesztsorozat, melyen a csapat elsődleges feladata, hogy az autót megbízhatóvá tegye.
„Bahreinben látható lesz pár újítás az autón, de semmi lényeges. Mindössze 190 munkatársunk van és így eléggé nehezen tudtunk Jerezre is elkészülni a versenyautóval. Jelenleg is dolgozunk az autón, főként a szélcsatornában és Melbourne előtt lesznek ismét változtatások. Hiszen a megbízhatóság az egyik legfontosabb tényező és erre tökéletes példa a tavalyi idény.” – tette hozzá John Booth.

2013-as szezon végén a legmegbízhatóbb csapat címmel jutalmazták munkájukat, ebből is látszik, hogy a kis csapat csekély költségvetésből is a maximumot hozza ki.
„2013-ban a legmegbízhatóbb autókkal rendelkező csapat voltunk, idén is ez az egyik célunk.”

hird