Forma1-Live.hu

A 700. nagydíj 2003-ban

2003-ban a Brazil nagydíjat rendezték meg ezen a napon, ami több szempontból is emlékezetes marad a Forma-1 történelmében.
Ez volt a 700. futam, amit rendeztek, illetve ez volt az egyik legvitatottabb is, melyet végül a bíróságon döntöttek el.

A drámai nagydíjon az autók több, mint fele összetört, köszönhetően a zord időjárási körülményeknek. A futam reggelén elkezdett szakadni az eső, amely egész nap áztatta az aszfaltot. A versenyzők többsége ugyanabban a kanyarban, csúszott meg és a gumifalba csapódott, Montoya, Pizzonia, Button, Michael Schumacher, Verstappen. Négy alkalommal kellett a safety cart pályára küldeni és amikor az 54. kör végén Mark Webber falhoz verte az autót és Fernando Alonso a törmelékébe hajtott, durva balesetet szenvedve, a futamot idő előtt leintették.

A versenybíráknak nehéz dolguk volt megítélni ki is lett az első és ők Kimi Räikkönent hozták ki győztesnek. Azonban pár nappal később kiderült,, hogy Giancarlo Fisichella a leintést előtt kezdte meg az 55. körét, így a szabály értelmében az ötvennegyedik kör végének állását kell hivatalosnak venni. A FIA április 11-én, Párizsban hozott ítéletet, mely szerint nem Räikkönen, hanem Fisichella lett a nagydíj győztese.

Íme egy videó a futam krónikájából:

Clive Rose/Getty Images