Forma1-Live.hu

Egy versenyzői karrier vége

1962:
Súlyos balesettel ért véget Stirling Moss versenyzői karrierje az angliai Goodwoodban, a brit szezonnyitó Glover Trophy versenyen. Graham Hillel csatáztak az első helyért, amikor  Moss elvesztette uralmát a Lotus felett. A baleset következtében több, mint egy hónapig kómába került, majd több, mint fél éven át teste bal oldala lebénult. A felépülést követően ismét autóba ült egy teszt során, ám mivel nem tudott már úgy reagálni, mint sérülései előtt, úgy döntött befejezi profi autóversenyzői pályafutását.
Forma-1-es karrierje során 67 versenyre nevezett és 66 futamon indult el, 16 alkalommal állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára, azonban világbajnoki címet nem szerzett.

2006:
Ezen a napon rendezték meg a San Marinói nagydíjat, Imolában, melyen Michael Schumacher, egy egész versenyen át tartó csatában, kicsivel több, mint 2 másodperccel diadalmaskodott Fernando Alonso felett.
Ez a nagydíj nem Jenson Button versenye volt, a brit pilóta a 2. rajtkockából indult és egészen a 30. körig minden rendben volt, amikor is kiment tankolni a boxba. A kerekeket lecserélték, feltöltötték üzemanyaggal és az indító ember jelzett neki, hogy mehet, azonban az üzemanyag cső beragadt. Buttonnak a boxutca közepén meg kellett állnia, hogy a beragadt csövet kivegyék. Ezzel rengeteg időt vesztett és csak a hetedik helyre tudta magát feltornászni.

2000:
A szezon negyedik versenye, a Brit nagydíj, David Coulthard győzelmével zárult Silverstoneban. Ez volt David Coulthard és csapata, a McLaren első győzelme 2000-es szezonban és az első alkalom, hogy nem Michael Schumacher nyert.
A Második helyen Coulthard csapattársa Mika Häkkinen végzett és harmadikként futott be Michael Schumacher a Ferrarival.

autoblog.gr