Forma1-Live.hu

Ezen a napon törént 11.09.

2007:
Az FIA döntést hozott a Renault kontra McLaren kémügyben és elfogadták a francia csapat vallomását, miszerint nem használták fel az ellopott adatokat.
A francia istálló beismerte, hogy hozzájutottak pár titkos információhoz a McLaren-Mercedes fejlesztési terveiből, azonban ezeket nem használták fel. A csapat mérnöke, Phil Mackereth ezelőtt a McLarennél csapatnál dolgozott, és a Renault tudta és engedélye nélkül 2006 szeptemberében titkos adatokat lopott korábbi munkaadójától, melyeket feltöltött a francia gyártó számítógépeire.
Ezzel a döntéssel a McLaren nem értett egyet.

2002:
Eddie Irvine, miután az év végén a Jaguár istállótól menesztették, úgy döntött átül egy rally autóba. Colin McRae Ford csapatával tesztelt ám hamar rájött, hogy nem igazán megy fekszik neki az új sport: “Eddigi tapasztalataim azt mutatják, hogy nem ülhetek csak úgy át egy rally autóba, ez egy másik sport, ahol nem lehetek olyan gyors.”

1973:
November 9.-én született, a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier, francia mérnök.

Boullier a francia Institut Polytechnique des Sciences Appliquées szerezte meg diplomáját repüléstechnikai és űrhajó fejlesztési mérnökként.
2002-ben a Spanyol Verseny Mérnökség főmérnöke lett.
2003 elején a francia DAMS csapatfőnöke és műszaki igazgatója lett. A 2008 végén , Boullier lett a Gravity Sport Management vezérigazgatója , ahol ő volt a felelős a sok tehetséges ifjú pilóta képzéséért.
Miután a 2009-es szezonban, a Renault csapatot felvásárolta a Genii Capital befektetési társaság, melynek egyik vezető személyisége Gerard Lopez, aki egyben a a Gravity Sport Management egyik fő támogatója volt, 2010 január 5-én bejelentette, hogy Boullier lesz az új csapatfőnök, annak ellenére, hogy soha nem dolgozott a Formula-1-ben ezelőtt.
2010-ben és 2011-ben is, ez utóbbi évben már Lotus-Renault csapat néven, az ötödik helyet szerezte meg a konstruktőri bajnokságban.

2012-ben Boullier-t újra választották és azóta is a Lotus F1 Team csapatfőnöke.

2010 óta alelnöke a FOTA-nak (Formula One Team Association).