Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 01.15.

1934:
Nicha Cabral portugál autóversenyző Cedofeita városban született. Az 1950-es évek végén és az 1960-as évek elején versenyzett a Formula-1-ben. Mindösszesen 1 futamon ért célba, egy Cooper T51-et vezetve, hazája nagydíján, 1959-ben, ekkor tizedik helyen zárta a versenyt.

1953:
David Kennedy egykori ír versenyző ezen a napon született Sligo városban, Írországban. Ő az egyike volt az első ír autóversenyzőknek és nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az ír versenyzők nemzetközi szintre emelkedjenek.
Forma-1-es karrierje során, ami mindössze egy szezonból állt, 7 futamra nevezett, 1980-ban, azonban egyikre sem kvalifikálta magát.

1978:
Megkezdődött a Formula-1 idénye, az Argentin nagydíjjal, amelyet Buenos Airesben rendeztek. Mario Andretti, a Lotus-Forddal szerezte meg a pole pozíciót, a második helyről Carlos Reutemann, a Ferrarival rajtolt, a harmadik helyről Andretti csapattársa Ronnie Peterson várta a futamot. A verseny eseménytelenül zajlott és Mario Andretti rajt-cél győzelmével zárult. Második helyen Niki Lauda, harmadikként pedig Patrick Depailler futott be. Ez volt az első győzelme a hat közül a szezonban Andrettinek, amivel elhódította a bajnoki trófeát.