Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 04.17.

1994:
Michael Schumacher megnyerte a második versenyét az 1994-es szezonban, Japánban, a Csendes-óceáni nagydíjon.
Az élről Ayrton Senna indulhatott, mellőle a német pilóta, a második sorból Damon Hill és Mika Häkkinen várta a futamot. A rajtot követően Schumacher tört az élre és az első kanyarban a finn pilóta, Häkkinen, hátulról meglökte Senna autóját, aki a kavicságyba kötött ki. Majd a mögöttük érkező Ferrarit vezető Nicola Larini, Ayrton Senna autójába csapódott, így a brazil pilóta a pálya mellől nézte végig, ahogy a német versenyző megnyeri a versenyt. A második helyen Gerhard Berger, míg a harmadikon Rubens Barrichello futott be.

1983:
Az év harmadik futamán, a Francia nagydíjon ismét Alain Prost bizonyult a leggyorsabbnak és ezzel második alkalommal nyerte meg hazája futamát.
A versenyt a Paul Richard versenypályán rendezték meg. az 54 körös megmérettetésen a francia pilóta rajt cél győzelmet aratott. Az induló 28 versenyző közül mindössze 12-nek sikerült célba érnie. A második helyen Nelson Piquet, harmadikként Eddie Cheever zárta a futamot.

1971:
A Spanyol nagydíj időmérő futamát tartották ezen a napon, melyen a Ferrari csapat belga pilótája, Jacky Ickx bizonyult a leggyorsabbnak 1:25.9-es idővel. Ez volt az olasz istálló 54. és Jacky Ickx 8. pole pozíciója.

1954:
Riccardo Patrese ezen a napon született az olaszországi Padova városban.
Az olasz autóversenyző pályafutása során 1977 és 1993 között versenyzett a Formula–1-ben és ezidő alatt 257 nagydíjon vett részt, ami egészen 2008-ig rekordnak számított, melyet Rubens Barrichello döntött meg.
Az 1977-es Monacói nagydíjon debütált a Shadow csapat színeiben. Első győzelméig pontosan 5 évet kellett várnia, mely szintén a Monacói versenyen sikerült a Brabham istállóval. Karrierje során összesen 6 alkalommal győzött és összesen 38 alkalommal szerzett dobogós helyezést. Megfordult a Shadow, Arrows, Brabham, Alfa Romeo, Williams és a Benetton csapatoknál.
Végül az 1993-as szezonzáró futamon, az Ausztrál nagydíjon fejezte be F1-es pályafutását.

minkara.carview.co.jp