Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 04.18.

1942:
Jochen Rindt (1942 április 18. – 1970 szeptember 5.) ezen a napon született a németországi Mainz városban. Ő az egyetlen versenyző a Forma-1- történelmében, aki posztumusz nyerte meg a világbajnoki címet. 1970-ben 5 nagydíjon diadalmaskodott, Monacoban, Hollandiában, Franciaországban, Angliában és hazája nagydíján, Németországban. Az ezt követő Olasz futamon súlyos balesetet szenvedett, amiben a biztonsági öve elvágta a torkát és életét vesztette. A szezon végén ő nyerte a bajnokságot és a trófeát özvegye vehette át.
Az 1964-es Osztrák nagydíjon debütált, Forma-1-es karrierje során 62 versenyen indult és 6 alkalommal tudott a dobogó legfelsőbb fokára állni, ebből 5 alkalommal az 1970-es szezonban.

1971:
Jackie Stewart a Tyrell csapat első győzelmét szerezte meg a Spanyol nagydíjon, megelőzve a remek Ferrari pilótát Jacky Ickx-et.
Ez volt az első Formula-verseny, amikor slick gumikat használtak, amelyeket a Firestone fejlesztett ki. A futamot érdekes módon délelőtt rendezték meg a Montjuïc versenypályán Barcelonában.

thef1reader.blogspot.com