Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 10.05.

1969:
Azt 1969 évi Forma-1-es Amerikai Nagydíjat Watkins Glenben, New York államban tartották, ezen a napon. A 108 körös futamon 6 istálló, 18 versenyzője indult, azonban a sorozatos motorhibák és egy baleset miatt kétharmaduknak véget ért idő előtt a verseny.
Rajt-cél győzelmével az akkori klasszis Jochen Rindt nyert, Lotus-Fordjával, a második helyen, Piers Courage a Brabham-Forddal és harmaddikként, John Surtees a BRM-mel ért célba. Jackie Stewart, aki ezt az idényt is bajnokként zárta, ezen a futamon nem szerzett pontot, mivel motorhiba miatt feladni kényszerült a versenyt.

1975:
Szintén ezen a napon tartották az Amerikai Nagydíjat, változatlan helyen, a New York állam beli Watkins Glenben. A versenyt az újdonsült, ausztiai pilóta, Niki Lauda nyerte a Ferrarival, a bajnokságban is a második helyen álló, McLaren-Fordos, brazil Emerson Fittipaldi előtt. A harmadik helyen ért célba Fittipaldi csapattársa, Jochen Mass. A versenyt sok baleset tarkította, a számos autó hiba melett, így a 24 indulóból csak 10 pilótának lengették meg a kockás zászlót.

Összefoglaló videó az 1969-es Amerikai Nagydíjról: