Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 10.26.

1997:
A szezonzáró verseny az európai nagydíj volt, amely előtt ismét Michael Schumacher egy ponttal vezetett a világbajnokságban, ezúttal Jacques Villeneuve előtt. Heinz-Harald Frentzennel együtt hárman pontosan azonos időt autóztak az időmérő edzésen, Villeneuve érte el előbb az eredményt így ő indult az élről. Az első kanyarban azonban már Schumacher állt az élen, majd a 48. körben Villeneuve megpróbálta megelőzni a Dry Sack kanyarban. Ekkor Schumacher ráhúzta az autót de az előnyösebb pozícióban lévő Villenuve jobb első kereke ütközött Schumacher versenygépének oldalával, ő kavicságyba sodródott és kiesett.

Villeneuve folytatni tudta a versenyt, és a harmadikként ért célba, ezzel világbajnok lett.

1986:
Az évadzáró futamot Ausztráliában, Adelaide városban rendezték meg, a verseny előtt még három versenyző harcolt a bajnoki címért, Alain Prost a McLarennel, a két csapattárs Nigel Mansell és Nelson Piquet, a Williams-Honda színeiben.
Mansell szerezte meg a pole-pozíciót, Nelson Piquet, Ayrton Senna és Alain Prost előtt. Rosszul rajtolt így ezt az előnyét elvesztette. a 82 körös verseny kezdeti szakaszában átvette a vezetést a finn Keke Rosberg és azt egészen a 63. körig tartotta, amikor defektet kapott. Piquet került az élre, mögötte Nigel Mansell, azonban a brit pilóta is bal-hátsó durrdefektet kapott és feladni kényszerült a megmérettetést.

A futamot  Alain Prost nyerte, Nelson Piquet és Stefan Johansson előtt, ezzel a győzelmével Prost diadalmaskodni tudott összetettben és világbajnok lett.

1947:
Ian Hugh Gordon Ashley, brit autóversenyző Wuppertal városban született, Németországban.
Forma-1-es pályafutása során a Token, a Williams, a BRM és a Hesketh csapatok autóival is versenyzett.
1974-ben debütált, a Német Nagydíjon a Williams csapat színeiben és karrierje során összesen 11 versenyen nevezett de csak 4-en indult el.  Egy szabadedzés során, a Kanadai Nagydíjon 1977-ben balesetet szenvedett, megpördült autójával és átszakítva a korlátot, a közvetítő állásba csapódott. Ezután nem versenyzett már a királyi kategóriában.