Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.01.

2009:
Az első még napfénynél kezdődő, de már sötétben, lámpafénynél végződő, lenyűgöző Abu Dhabi futamot Sebastian Vettel nyerte, csapattársa, Mark Webber előtt. A harmadik helyen futott be és ezzel lett világbajnok, a Brawn GP-vel versenyző Jenson Button, aki nemcsak magának, hanem csapatának is megszerezte a trófeát.

2002:
Eddie Irvine-t a Jaguar csapatfőnöke Niki Lauda kirúgta az istállótól, ezzel véget vetett az ott eltöltött kiábrándító éveknek.

1998:
Mika Häkkinen rajt-cél győzelmet aratott a Japán nagydíjon és megszerezte első világbajnoki trófeáját. Csapata, a McLaren 1991-es szezon után ismét elsőként végzett a konstruktőri megmérettetésen, így ez az év az egyik legjobb volt az istálló életében.

1987:
Jó napnak bizonyult a Ferrari számára ismét a Japán Nagydíjon, hiszen a versenyen végig Gerhard Berger vezetett és győzni is tudott.
A világbajnokság már a futam előtt eldőlt, mert az időmérőn Nigel Mansell egy kanyarkombinációban megpördült és  a falnak csapódott. Kisebb sérüléseket szenvedett, azonban a versenyen fájdalmai miatt nem indult. Így a Világbajnoki trófeát Nelson Piquet vehette át a versenyt követően.

1972:
A húsz éves Ricardo Rodriguez hazai pályáján, a Mexikói Nagydíjon lelte halálát az időmérő futam során. A Peraltada nevű kanyarba túl gyorsan érkezett és az aszfaltról lefutva a védőkorlátba csapódott. Azonnal életét vesztette.

1936:
Jackie Lewis, brit autóversenyző Stroud városban, Gloucestershireben született.  Autóversenyzői karrierjét a Formula 2-ben kezdte, amit 1960-ban meg is nyert. Ezután szerződött a Forma-1-be, csapatával a Cooperrel és elindult első futamán, a Belga Nagydíjon. Monzában negyedik helyen végzett és megszerezte első világbajnoki pontjait, amit azonban több már nem követett. 1962- ben a BRM-hez igazolt és a Német Nagydíj után visszavonult a Forma-1-től. Összesen 10 versenyre nevezett, de csak 9-re tudta kvalifikálni magát.
Eleinte úgy volt, hogy kihagy egy évet, de végül nem tért vissza a versenyzésbe.

1895:
Ezen a napon alakult az  Amerikai Motor Liga, Chicago-ban és ez volt az első szerveződés, ami a ló nélküli járművek tulajdonosait egyesítette.