Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.05.

1989:
Thierry Boutsen a Williamssel nyerte meg az esős Ausztrál Nagyídíjat. A futamon a 81 körből csak 70-et teljesítettek a versenyzők mert a nagy esőzés miatt a versenyszervezők idő előtt leintették, amin a rajthoz álló 25 pilótából 13 ért célba.
Az összetettben élen álló két klasszis Alain Prost és Ayrton Senna sem fejezte be a futamot, a francia visszalépett a versenytől, a brazil pedig Martin Brundle Brabhamjével ütközött.
A második helyen az olasz Alessandro Nannini, a harmadikon pedig honfitársa Riccardo Patrese ért célba.

1905:
Ezen a napon, Franciaországban született Louis Rosier (1905. november 5. – 1956. október 29.) autóversenyző. A korai húszas éveiben profi hegymászóként ismerték, aki számos diadalt nyert. Később megnyitotta saját autószalonját, ahol Renault és Talbot kocsikat értékesített.  1938-ban ezt a kettős életét feladva indult el a Le Mans-i 24 órás versenyen. A második világháború alatt a Francia Ellenállás tagja volt.
A háború után a már megalapított Formula–1-ben indult, és ott versenyzett. Első megmérettetése az 1950-es Brit Nagydíjon volt, ahol az előkelő 5. helyen ért célba. Ugyanebben az évben megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt is.
Összesen 38 Forma-1-es versenyen indult és kétszer végzett a dobogón. Utolsó futama az 1956-os Német Nagydíj volt, majd ezt követően Montlhéryben baleset áldozata lett.