Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.06.

1994:
Damon Hill és Michael Schumacher között egyre inkább szorosabbá vált a világbajnoki trófeáért folyó küzdelem. Hiszen Hill győzni tudott Suzukában a Japán Nagydíjon.
Az esős versenyen Michael Schumacher indulhatott az élről, Damon Hill és Heinz-Harald Frentzen előtt. A német jól kapta el a rajtot és tetemes 7 másodperces előnyre tett szert az első 10 körben. Azonban két pilóta, Gianni Morbidelli és Martin Brundle, balesete miatt meglengették a piros zászlót és félbe szakították a futamot. Az újra rajtolást követően Damon Hill átvette a vezetést és megnyerte a versenyt, ezzel 1 pontra megközelítette az összetettben élen álló Schumachert.

1955:
A hot roadok királyának nevezett Jack McGrath ezen a napon húnyt el szőrnyű balesetben a szezon utolsó salakpályás versenyén.
Összesen nyolc Indianapolis 500-as versenyen indult, ezek közül hatot már az FIA zászlaja alatt rendeztek, kétszer a harmadik helyet sikerült megszereznie.

1931:
Worcestershire-ben Angliában látta meg a napvilágot, Peter Collins (1931. november 6. – 1958. augusztus 3.) brit Formula–1-es pilóta. Autóversenyzői karrierjét 17 évesen a Forma 500-ban kezdte, majd három év múlva már a Formula-2-ben indult, ahol tehetségével felkeltette Aston Martin figyelmét, aki a következő évben már le is szerződtette csapatába.
1956-ban átszerződött a Ferrarihoz, és a szezon során két versenyen is, a Belga- és francia nagydíjon győzni tudott. Így az idényt Juan Manuel Fangio és Stirling Moss mögött a harmadik helyen zárta. A következő évben a Ferrari gyengének bizonyult így nem tudott kimagasló eredmény elérni. Azonban 1958-ban megjelent az új Ferrari, a Dino 246 Grand Prix, amivel ismét versenyben tudott lenni. A Brit Nagydíjat meg is nyerte Mike Hawthorn.
A következő futamon, a Német Nagydíjon, az elsőségért folyó harcban Collins kicsúszott, egy fának ütközött és életét vesztette.