Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.12.

2007:
Honda bejelentette, hogy Ross Brawn csatlakozik hozzájuk, a következő évtől, mint csapatfőnök, aki teljes felelősséggel bír a tervezési, gyártási folyamatokért és a Honda Formula-1-es versenygépeiért.

Ugyanezen a napon a Ferrari is tett egy bejelentést, miszerint 2008 január 1.-től Jean Todt helyét, a Ferrari Formula 1- es igazgatói székét, Stefano Domenicali veszi át.

2001:
Rubens Barrichello, Tony Kanaan és Mario Haberfeld összeállt, hogy részt vegyenek és megnyerjék a Granja Viana gokart versenyt Sao Paulo-ban. A megmérettetés több, mint hat órán át tartott és több neves pilótát is vonzott, mint például az F1-es versenyző Enrique Bernoldit és Ricardo Zontat.

1995:
Megrendezésre került az évad záró futama, ami egyben az utolsó Ausztrál Nagydíj, melyet Adelaide város utcáin rendeztek meg. A következő évtől már a Melbourne-i Albert Parkban kerültek megrendezésre.
Ez volt Michael Schumacher utolsó futama a Benetton színeiben, amit egy ütközés miatt nem tudott befejezni, azonban olyan fölényesen vezette az világbajnoki címért folyó küzdelmet, hogy ennek ellenére is világbajnok lett és csapatának is megszerezte a trófeát a konstruktőri versenyben.

A nagydíjon a 22 induló versenyzőből mindössze nyolcan értek célba, ami főként a baleseteknek volt köszönhető.
Már a pénteki szabadedzésen történt egy szerencsétlen eset, Mika Häkkinen McLarenje defektet kapott és közel 250 km/h-s sebességgel csapódott a korlátba. A finn pilóta súlyos fejsérülést szenvedett és egy napig kómában is volt.

A futamon Damon Hill rajt-cél győzelmével megszerezte 14. Nagydíj elsőségét, amelyen egy rekordot is felállított, 2 kör előnnyel nyerte Olivier Panis és Gianni Morbidelli előtt, amely a sportág történetének legnagyobb előnnyel megnyert versenye, Jackie Stewart 1969-es spanyolországi győzelme mellett.

Pascal Rondeau/ALLSPORT