Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.13.

2011:
A szezon 18. futama az Abu Dhabi nagydíj volt, melyet harmadik alkalommal rendeztek meg az Egyesült Arab Emírségekben.
Az időmérő edzésen, a bajnokságot fölényesen vezető, Sebastian Vettel bizonyult a leggyorsabbnak, mellőle a brit Lewis Hamilton, mögöttük Jenson Button és Mark Webber rajtolhatott.
Vettel jól kapta el a rajtot, ám az első kanyarban a bal hátsó kereke defektet kapott és feladni kényszerült a versenyt. Lewis Hamilton végig vezette a futamot és győzni tudott. A második helyen Fernando Alonso, a Ferrarival, míg a harmadikon Hamilton csapattársa Jenson Button a McLaren-Mercedessel végzett.

1995:
Mika Häkkinen elhagyhatta az intenzív osztályt, miután magához tért a kómából, előző nap elszenvedett súlyos balesete után. A lábadozása még hosszú hetekig zajlott.

1994:
Az évad utolsó futamán hihetetlen izgalmak közepette Michael Schumacher megszerezte első világbajnoki címét, a Benettonnal.
A világbajnoki cím sorsa az Ausztrál Nagydíjon dőlt el, Michael Schumacher és Damon Hill között.

A futamon a német nagyot hibázott, kiszaladt a pályáról és súrolta autójával a betonfalat. Sikerült visszakormányozni a pályára, azonban az őt üldöző Hill résen volt és megpróbálta kihasználni a hibát és belül próbál elmenni mellette a következő jobbosban, azonban összeütköztek. Schumacher azonnal kiesett, Hill azonban tovább tudott menni és pillanatnyilag úgy tűnt a német számára elúszott a trófea. Kicsivel később azonban az angol pilóta a boxba kényszerült, ahol ahol a szerelők megállapították, hogy az ütközés miatt eltört autója bal első kerékfelfüggesztése, és nem tudja folytatni a versenyt. A világbajnoki elsőség így Schumacheré lett.

1988:
Alain Prost megnyerte 35. nagydíját az Ausztrál versenyen ám ez kevésnek bizonyult a világbajnoki cím megszerzéséhez.
mivel az összetettben vezető Ayrton Senna ezen a futamon a második helyen végzett és ezzel, 3 ponttal előzte meg Prostot az összetettben.