Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.14.

2010:
A világbajnokság 19. és egyben utolsó futamát Abu Dhabi-ban rendezték, ahol nem várt izgalmak közepette dőlt el a világbajnoki cím sorsa.
A nagydíj előtt Fernando Alonso vezette az összetettet 244 ponttal, a második helyen Mark Webber 238 ponttal, míg a harmadikon Sebastian Vettel 231 egységgel állt. Tehát ha Alonsonak mindenféleképpen Webber előtt kellett célba érnie és legalább az 5. helyet megszereznie, amennyiben Vettel győz, hogy bajnok lehessen.
Az időmérőn az első rajtkockát Vettel szerezte meg, mellőle Lewis Hamilton indulhatott, míg mögöttük rajtolt Fernando Alonso és Jenson Button. Webber az ötödik pozícióból várta a versenyt.
A rajtot követően Michael Schumacher élete egy hajszálon függöt, amikor miután megpördült és a Force india pilótája belement és szó szerint az autó tetején állt meg. Így rögtön a safety car következett. A futamon hihetetlen taktikai csatában Sebastian Vettel rajt-cél győzelmet aratott, Lewis Hamilton lett a második és csapattársa Jenson Button a harmadik. Fernando Alonso volt a legnagyobb vesztese a nagydíjnak, hiszen csak hetedikként ért célba Mark Webber előtt. Ezzel Sebastian Vettel lett a világbajnok.

Érdekesség még, hogy ez volt a Renault csapat utolsó versenye, hiszen a 2011-es évtől már, mint Lotus-Renault voltak jelen.

2003:
A BMW Williams istálló bejelentette, hogy Nico Rosberg és az ifjabb Nelson Piquet decemberben Jerez de Fronterában fog tesztelni a csapatnál, hogy eldöntsék melyikőjük lesz 2004-től a csapat tesztpilótája.
A Jaguar Racing is közzétette, hogy próbára teszi a Red Bull által támogatott Christian Klient és Townsend Bell-t Valenciában, a hónap végén.
A két csapat tesztelésének eredménye, hogy Rosberg és Klien folytatta a versenyt Williams és Jaguar Racing színeiben.