Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.20.

2008:
Bernie Ecclestone felesége Slavica PR cégén keresztül bejelentette, hogy 24 évnyi házasság után beadja a válókeresetet. A brit üzletmeber kissé poénosan reagált erre: ” Nem is tudtam, hogy van PR cége, tudnom kellett volna.”
2009 márciusában a kerületi bíróság mindössze 58 másodperc alatt kimondta a válást és Slavicanak közel 1 milliárd dollár kifizetését rendelte el.

2004:
Michael Schumachert megválasztották a 20.század legnagyobb német sportemberévé az egyik nemzeti televízió felmérései alapján. Ezzel a címével olyan neves személyiségeket utasított maga mögé, mint a futballista Franz Beckenbauert, vagy a tenisz legenda Boris Beckert.

1960:
Megrendezték a szezonzáró Amerikai NagydíjatRiverside International Raceway versenypályán, Californiában.
Stirling Moss szerezte meg a pole pozíciót 0,6 másodperc előnnyel a világbajnok Jack Brabham és Dan Gurney előtt.
Brabham kapta el a legjobban a rajtot és megelőzte Moss-t, azonban a negyedik körben robbanást hallott autója hátuljából, ezért fel kellett adnia első helyét és kiállt a bokszba, ahol a szerelők megjavították autóját, így folytatni tudta a versenyt.
Stirling Mossnak sikerült megtartania vezető helyét és megnyerte a futamot a Lotussal. A második helyen Innes Ireland futott be, így a két Lotusos végzett az élen, Bruce Mclaren előtt, aki a harmadik helyet szerezte meg. Jack Brabham negyedikként fejezte be a versenyt, körhátrányban. Jim Hall úgy tolta át autóját a célvonalon, hetedikként, mert annak erőátvitele meghibásodott.

A világbajnoki összetettet Jack Brabham 43 ponttal nyerte a második Bruce McLaren és a harmadik Stirling Moss előtt.
A konstruktőri trófeát a Cooper-Climax csapat szerezte meg 48 ponttal a 34 pontos Lotus, valamint a 26 pontos Ferrari előtt.

1957:
Stefan Bellof német autóversenyző (1957. november 20. – 1985. szeptember 1.) a németország beli Giessen városban született. A World Sports Car Championshipben 1984-ben lett világbajnok.
A Formula-1-ben a Tyrrell csapat színeiben mutatkozott be először, az 1984-es Brazil Nagydíjon. A Monacói Nagydíjon Ayrton Senna és Alain Prost mögött már a harmadik helyen zárt. Azonban a szezon közben kiderült a csapata, a Tyrrell műszaki szabálytalansága, amiért az egész gárdát kizárták a versenyzésből így Bellof pontjait, elért eredményeit is törölték.
1985-ben a autója nem bizonyult erősnek, így az év végén csak a 16. helyet szerezte meg összetettben.

1985. szeptember 1-jén szörnyű balesetben húnyt el az 1000 km Spa-Francorchamps versenyen.