Forma1-Live.hu

Ezen a napon történt 11.21.

2009:
A Mercedes cáfolta azon pletykákat, hogy Michael Schumacher a következő évtől csapatuknál versenyez és visszatér a Formula-1-be. Ezt a nyilatkozatot Schumacher sajtósa is megerősítette: “Michael élvezi jelenlegi életét. Ebben a pillanatban tehát visszatérése eléggé valószínűtlen.” Mondta mindezt annak dacára, hogy a német pilóta egy hónappal később leszerződött a csapattal.

2005:
Giancarlo Fisichella jogosítványát bevonták gyorshajtás miatt Rómában, ahol a megengedett 60 km/óra helyett 148 km / órával ment. Ezt azután sikerült produkálnia, hogy 6 nappal korábban a felszólította az olasz tinédzsereket egy első oldalas cikkben a Gazetta dello Sport újságban, hogy ne vegyenek részt az utcai versenyeken, miután egy 16 éves gyerek meghalt egy nagy sebességű ütközésben.

1943:
November 21.-én, Párizsban született Jacques-Henri Laffite francia autóversenyző, az 1973-as francia Formula–3-as szezon és az 1975-ös európai Formula–2 győztese.
A Formula-1-ben az 1974-es Német Nagydíjon debütált Frank Williams csapatában, az akkori Iso-Marlboronál.Az itt eltöltött két éve alatt egyszer állhatott a dobogó második fokára, az 1975-ös német viadalon.
1976-os évben átszerződött az újonc Ligier istállóhoz, ahol már kétszer állt állt dobogóra és az összetettbena hetedik helyen végzett.
Az 1977-ban a Formula-1-es svéd viadalon megszerezte csapata és egyben hazája első világbajnoki futamgyőzelmét, egy francia nyert egy francia autóval, amit francia motor hajtott.
Egészen az 1982-as szezon végéig maradt a csapatnál és még öt alkalommal diadalmaskodott, azonban a pontversenyben negyediknél jobb helyezést nem tudott elérni.
A következő 2 évben a Williams istálló színeiben versenyzett, korábbi csapatfőnöke keze alatt, ám ezek az évek nem hoztak jó eredményeket számára.
Így visszatért az 1985-ös idényben a Ligerhez. Sajnálatosan azonban az 1986-os Brit Nagydíjon belefutott ő is a rajtbalesetbe és mindkét lába eltörött. Ezzel vége lett Formula–1-es pályafutásának is.

Összesen karrierje során hat futamgyőzelmet szerzett a Formula–1-es világbajnokságon.