Forma1-Live.hu

Ferrari 1-2 Monzában

2002 szeptember 15.-én rendezték meg az Olasz nagydíjat, melyet a két Ferrari, Rubens Barrichelloval az élen, több, mint ötven másodperces előnnyel nyert meg.
Az időmérőn Michael Schumacher a második, míg csapattársa Barrichello a negyedik helyet szerezte meg. Az első és a harmadik pozícióban a két Williams-BMW, Juan Pablo Montoya és Ralf Schumacher sorrendben kapott helyet. Ralf remekül rajtolt és megelőzte testvérét is, ám az ötödik körben a motorja elfüstölt és feladta a versenyt. A két Ferrari hamar lehagyta az élen autózó Montoyát és senkitől sem zavartatva megszerezték az első és második helyet.
Bár Michael Schumacher Monzában csak második lett, mégis hatalmas fölénnyel vezette a bajnokságot, csapattársa, Barrichello előtt, mintegy 67 ponttal.

1985:
Ayrton Senna megszerezte pályafutása második, csapata, a Lotus számára pedig a 75. nagydíj győzelmet, azzal, hogy megnyerte a Belga futamot. Érdekesség a versenyről, hogy a soron következő négy pozícióban, négy neves világbajnok végzett, név szerint Nigel Mansell, Alain Prost, Keke Rosberg és Nelson Piquet.