Forma1-Live.hu

Perez: Buttonnal versenyzem.

Sergio Pereznek idei legfőbb célja, hogy a csapattársa, Jenson Button előtt végezzen a világbajnoki szezon végén.

Ez nem lesz könnyű feladat a fiatal mexikói pilóta számára, hiszen az idei McLaren finoman szólva sem lett a legjobb versenyautó! Valamint azt a tényt se felejtsük el, hogy Jenson Button lett a 2009- es év világbajnoka.

“A szezon elején igazán komoly kihívás volt az MP4-28-as vezetése, az előző versenyeken azonban sokkal jobbá vált a helyzetünk, mint amilyen a téli tesztek során volt. Szerencsére az autó tényleg gyorsabbá vált! Természetesen izgatottan várom már a folytatást, sőt a szünetben sikerült feltöltődnöm, úgyhogy nagyon motiváltan készülök a szezon második felére. ”

„Szeretném legyőzni Jensont, de nem lesz egyszerű, hiszen több mint húsz ponttal van előttem az összetettben, amit ezzel az autóval nagyon nehéz lesz ledolgozni. Nagyon nehéz évünk van, a Forma-1 azonban ilyen! Elég csak a megnézni azt, milyen utat járt be a csapattársam, aki 2009-ben a mezőny legjobb autójával világbajnok lett, most azonban neki is egy ilyen nehezen megérthető versenygéppel kell harcolnia. Sajnos ez a szezon számomra sem azokat az eredményeket hozta, amelyekre a tesztek előtt vártam, a javulásnak viszont örülök, persze ez nem jelenti azt, hogy a második félévtől csodákat várnék” – fejtette ki véleményét Perez.

A mexikói legjobb eredménye eddíg egy hatodik hely volt Bahreinben.

(fotó:AFP)