Forma1-Live.hu

2014- ben is dominálni fog a Red Bull?

Az Indiai Nagydíjon bebiztosította zsinórban negyedik egyéni, és konstruktőri világbajnoki címét a Red Bull csapat.

A riválisokhoz hasonlóan most már a címvédő alakulat is a következő szezonra összpontosít, amelyen a többiek szerint valószínűleg szintén őket kell majd legyőzni.

„Való igaz, hogy a tavalyi év végén sikerült legyőznünk őket egy-két versenyen, szóval láthattuk, hogy a Red Bull sem legyőzhetetlen. Az új szabályok bevezetésével természetesen ismét mindenkinek újra lehetősége lesz arra, hogy megszorongassa őket. Ez idáig teljesen rendben van, egy-két dolgon azonban egyszerűen nem lehet változtatni. Jelenleg a Red Bullnak hatalmas előnye van a diffúzor és az első szárny tekintetében, az említett szabályváltoztatások pedig mindenkire egyenlően hatnak majd, tehát a többieknek is változtatniuk kell. Tudjuk, hogy a Red Bull egy nagyszerű csapat, tehát elég valószínű, hogy nem fognak rossz autót építeni” – nyilatkozta Sam Michael, a McLaren csapat sportigazgatója.

„Nem igazán értem, hogy miért kellene ennyire különböznie a következő versenyévadnak az ideitől. Lesz egy-két új aerodinamikai szabály és új motorok érkeznek, de igazából ez minden. A motorok mindenkinek újak lesznek, ez tehát valóban egy érdekes tényező lesz, de egyelőre senki sem tud biztosat, az aerodinamika terén pedig a Red Bullnak óriási előnye van! Ezért nem értem, hogy miért veszi szinte mindenki biztosra azt, hogy jövőre leelőzhetjük őket, vagy azt, hogy komolyan megváltozik az erősorrend. Persze mindent megteszünk majd azért, hogy erősebbek legyünk, ahogyan a többi csapat is”- mondta Alan Permane, a Lotus csapat pályamérnöke.