Forma1-Live.hu

2015- ben is esélytelen lesz a Red Bull?

A jelenlegi címvédő, Red Bull Racing alakulat rendkívül nehézkesen kezdte az idei szezont, és eléggé úgy néz ki, hogy eséytelenek lesznek a cím megtartására.

A csapat négyszeres világbajnok pilótája,  Sebastian Vettel szerint igencsak nehéz dolguk lesz, ha a következő, 2015- ös szezonban a világbajnoki címért szeretnének harcolni. Az idénre bevezetett szabályváltozások, valamint az új motorok miatt szenved egyenlőre az osztrák alakulat, mivel a Renault motor teljesítménye jóval elmarad a rivális istállók erőforrásaitól. A befagyasztott motorfejlesztések miatt alig-alig tudnak teljesítmény javulást elérni az erőforrást illetően. Ráadásul a német címvédő pilótát, szinte minden versenyen utoléri valamilyen technikai probléma is.

Vettel szerint korántsem biztos, hogy le tudják dolgozni a hátrányukat a következő szezonkezdetre:

“Nagyon sok dolgot kipróbáltunk, hogy fejlesszük a versenyautóinkat, de ezek nem olyan ütemben váltak be, mint azt szerettük volna. Hatalmas a lemaradásunk, és a fejlesztések ellenére sem igazán csökken a hátrányunk. A szezon végén talán tisztábban fogunk látni pár dolgot, de azt hiszem, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz jövőre is. Lényegesen nagyobb fejlődésre lesz szükségünk.”- nyilatkozta a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel.

Fotó: Francois Flamand/DPPI