Forma1-Live.hu

A McLaren pilóták bíznak az autóban

Noha a McLaren és a Honda újbóli egyesülése a tavalyi évben nem hozta meg a várt sikereket, mind Fernando Alonso, mind pedig Jenson Button bíznak a csapatban, és az autóban is.

Alonso elmondta, számára ez egy teljesen új szezon, új kihívásokkal, új izgalmakkal. A tavalyi szezonban nagy szerepet kapott a csapat, hiszen nem hozták az elvárásokat, mindenkinek tele volt kihívásokkal, de ezekből a problémákból mindenki tanulni tudott. Alonso hozzátette, az autó aerodinamikai részével teljesen meg van elégedve, ő pedig tökéletesen készen áll a szezon elkezdésére.

Ezt Jenson Button sem gondolja másképpen. Malajziában már a 300. futamára fog készülni, ebből adódóan lelkesedése még nagyobb, mint eddig volt. A tesztet holnap Button kezdi, elmondta, alig várja, hogy végre kipróbálhassa az új autót, hiszen mint csapattársát, őt is lenyűgözte az aerodinamika fejlődése. Ezek mellett pedig tele van optimizmussal, hiszen a tavalyi év nehézségei ellenére is folyamatosan képesek voltak fejlődni, ettől magabiztosabbak lettek, és hisz benne, hogy ez a jó irányba vezeti őket a 2016-os szezon során.

formula.hu