Forma1-Live.hu

A Premier League-ből jönne Ecclestone utódja?

Az angol Premier League vezetője lehet a Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató cég első embere, amennyiben Bernie Ecclestonet elítélik.

A Forma-1 Menedzsment elnöke, Bernie Ecclestone, amennyiben a müncheni perben veszít és elítélik őt, akkor ezt a pozícióját elveszik tőle. Így folyamatos találgatások kaptak szárnyra, hogy ki is lesz ebben az esetben a brit üzletember utódja. Az F1 kereskedelmi jogainak tulajdonosa, a CVC Capital, egyik informátora a Daily Mailnek nyilatkozta, hogy Ecclestone utódja a Premier League vezérigazgatója, Richard Scudamore lehet.

A szintén brit sportvezető ugyanis lehet hogy elveszíti állását, ha a belső ellenőrzés lezárul. A vizsgálat tárgya a levelezései, melyekben lekezelően beszél a nőkről, ami egy az angol első osztályú bajnokságot irányító cég első emberétől nem éppen szimpatikus. Ugyanakkor hasonlóan tehetséges üzletembernek tartják, mint a 83 éves Ecclestonet.

Legkorábban ősszel derülhet ki, hogy ki fogja “vezetni” tovább a Forma-1-et, ugyanis akkor zárulhat le Ecclestone büntetőpere, addig nekünk marad a találgatás…