Forma1-Live.hu

A Red Bull csak szenvedett

Felejthető versenyen van túl ismét a Red Bull Racing.

Az osztrák csapat ismét vereséget szenvedett a Maláj Nagydíjon, ráadásul a testvércsapata, a Toro Rosso is megelőzte őket.

A csapat fiatal orosz pilótája, Daniil Kvyat a kilencedik helyen ért célba, míg csapattársa Daniel Ricciardo a tizedik lett Sepang- ban, ráadásul mindketten kört kaptak a futamot megnyerő, Sebastian Vetteltől.

Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője a Maláj Nagydíj nehézségeiről nyilatkozott:

“Nagyon nehéz versenyünk volt. Sokat szenvedtünk az új fékjeink miatt, mivel amint forgalomba kerültünk, egyszerűen nem tudtunk mit kezdeni a hőmérsékletükkel. Mindkét pilótánk csak szenvedett egész futam alatt, és egy ponton túl már azért izgultunk, hogy egyáltalán be tudjuk- e fejezni a versenyt. Alaposan ki kell vizsgálnunk ezt a problémát.”

“Ez egy igencsak frusztráló verseny volt. Harcolni akartunk a legjobb eredményekért, de csak szenvedtünk az egész verseny alatt. Sokat bajlódtunk a fékjeinkkel, amivel egyszerűen nem tudtunk mit tenni. Bármivel is próbálkoztunk, egyszerűen semmi sem működött, és folyamatosan kicsúsztunk valahol. Meg kell értenünk, hogy ez hogyan is történhetett.”– nyilatkozta nem túl lelkesen az ausztrál Daniel Ricciardo.

Fotó:Getty Images