Forma1-Live.hu

Alonso: a döntéshozatalban javulnunk kell

A Brit nagydíj szombati időmérőjén mindkét Ferrari pilóta már a Q1 szakaszban kiesett. Alonso és Räikkönen szerint is javítaniuk kell a döntések meghozatalában, mert emiatt kerültek ilyen rossz helyzetbe.

Az időmérőn Fernando Alonso a 19. míg csapattársa Kimi Räikkönen a 20. helyet szerezte meg és bár a büntetések miatt előrébb kerültek a rajtrácson, mégis csalódottak szombati szereplésük miatt. Későn rakták fel a slick gumikat és addigra ismét eleredt az eső, így esélyük sem volt arra, hogy javítsanak.

Alonso szerint sürgős változásokra lenne szükségük a döntések meghozatalának terén:
“Valamit nagyon rosszul csináltunk a Q1-ben, hiszen mindketten kiestünk, ez azért fordulhatott elő, mert rossz időben voltunk kint, rossz gumikon. Sürgősen ki kell vizsgálnunk az esetet. Hasonló történt már velünk és olyan is amikor csak a szerencsén múlott minden. Jobbnak kell lennünk ezen a téren. Nagyobb csapatoknál néha lassabban zajlanak folyamatok, mint a kisebb istállóknál. Fel kell gyorsulnunk a kommunikáció terén is.”

A spanyol azzal is tisztában van, hogy bajnoki esélyeik már szertefoszlottak. “Ha bárki azt mondja, Rosberget vagy Hamiltont leszámítva, hogy még megszerezhető a bajnoki cím, az hazudik. Én nem szeretek hazudni.”

A finn pilóta is hasonlóan vélekedik, szerinte is rossz időben voltak rossz gumikon.