Forma1-Live.hu

Alonso a McLarenhez igazol?

Bár Fernando Alonso eddigi nyilatkozataiban kijelentette, hogy hosszú távon tervez a Ferrarival, mégis egy spanyol lap az F1 al día bennfentes információira hivatkozva tette közzé, hogy 2015-től a spanyol pilóta a McLaren csapatához szerződhet.

2010 óta a Ferrarinál versenyző Alonso szerződése 2016-ig érvényes az istállónál. Ez azonban bármikor felbontható, mivel a Ferrari egy bizonyos záradékot megszegett nem lehet egy igazán erős csapattársa Alonsónak és mint tudhatjuk Kimi Räikkönen érkezik a jövő évtől. Emiatt spanyol és a Maranellói csapat kapcsolata megromlott?
A McLaren már 2014-ben szeretné átigazolni a pilótát, ezt Martin Whitmarsh, csapatfőnök többször nyilatkozta a sajtóban. A Honda is ezt szeretné, mely 2015-től ismét összeáll a legendás csapattal, aminek állítólag az egyik fő részvényese lesz.

Az F1 al día azt tette közzé, hogy Alonso döntött és 2015-ben átigazol a brit csapathoz, ahol Jenson Button csapattársa lesz. Amennyiben Fernando ténylegesen aláírt a McLarenhez, ez esetben Nicolas Hülkenberg ülhet a helyére.