Forma1-Live.hu

Alonso a Mercedeshez ment volna

Mint ismeretes, Fernando Alonso és egykori csapata, a Ferrari 2014 végén intettek búcsút egymásnak.

Hosszú hónapokig ment a találgatás, vajon mi lesz a spanyol világbajnokkal, mégis marad e az olaszoknál, vagy másik csapathoz megy, vagy akár kiszáll az F1-ből. A megoldás azonban megszületett, Alonso visszaigazolt a McLaren-hez, akiktől nem a legszebben vált el a 2007-es botrányok után

Most azonban Alonso elárulta, sokáig úgy volt, hogy a Mercedeshez szerződik, legalábbis a menedzsere megpróbálta ezt elérni, melynek érelmében Alonso és Hamilton, ha lehet így mondani, helyet cseréltek volna. Ez a terv azonban nem jött össze.

Alonso elmondta, a körülmények megvoltak ehhez a tervhez, azonban a Ferrari próbálta meggyőzni, hogy 2019-ig hosszabbítson velük. Őt azonban nem győzték meg, a Mercedes mégsem tette le a voksát mellette, így került a McLaren Hondához.

Látva, hogy Vettel, Alonso helyén futamokat tudott nyerni, Hamilton pedig zsinórban kétszer is világbajnok lett, felmerült a kérdés, Alonso megbánta e, hogy ott hagyta az olaszokat. Erre a válasza annyi volt, hogy nem akart a Ferrarinál maradni 2019-ig azért, hogy folyton a 3. legyen, úgy véli, ez volt a megfelelő pillanat arra, hogy lezárja ezt a történetet.

okdiario.com