Forma1-Live.hu

Alonso Button helyét kapta

A McLaren Honda, ha mással nem is nagyon dicsekedhet ebben az évben, azt biztosan elmondhatja, hogy övéké a mezőny 2 legtapasztaltabb pilótája. Jenson Button ugyanis 2000 óta folyamatosan részese az F1 mezőnyének, Fernando Alonso pedig a 2001-es bemutatkozása után 2003 óta szintén folyamatosan jelen van.

Őket érdemes tehát megkérdezni, hol érdemes elkezdeni a pályafutást.

Fernando Alonso anno a Minardinál mutatkozott be. Elmondta, nem a legjobb hátul versenyezni, azonban újoncként rengeteg elvárás van az emberrel szemben, így megéri egy gyengébb csapatnál kezdeni, ahol kisebb sebességgel, de valóra tudod váltani az álmaidat lassacskán, és talán a kritikusoknak is meg tudsz felelni apránként. Hozzátette azonban, hogy nem teljesen egyértelmű a dolog, mert ha egy erős csapatnál kezdesz, ott is meg tudod mutatni a tehetségedet.

i4YlhUk

Jenson Button, mostani csapattársához képes a középmezőny elejébe tartozó Williamssel mutatkozott be 2000-ben. Elmondta, mivel jó volt a csapat, és könnyű volt az autót vezetni, nem tanulta meg annyira kezelni a problémákat, így mikor egy nehezebben vezethető autót kapott, nehezebb volt számára a jó eredmények szolgáltatása.
Jenson Button a bemutatkozása után 2 évet a Benettonnál töltött el, fejlesztette a képességeit, és egyúttal az autót is. Erre emlékszik úgy Button, hogy 2003-ban jött Alonso és ő került a helyére. Arra a helyre, amelyen 2 éven át dolgozott.

 

www.f1fanatic.co.uk