Forma1-Live.hu

Alonso már készül a “nyugdíjra”

Már tervezgeti az F1 utáni életét Fernando Alonso.

A kétszeres világbajnok spanyol versenyzőnek ugyan még érvényes szerződése van 2017-re is, egyre többször hallani pletykákat, hogy visszavonul a spanyol bajnok.

2017- től változások lesznek a Formula1 világában, ezt mindenképpen megvárja, ám amennyiben nem tetszik neki a versenyzés, illetve nem lesz esélye a győzelemre, akkor nem kizárt, hogy azonnal távozik a királykategóriából.

“Amennyiben nem lesz kimagasló élmény a 2017-es versenyautók vezetése, akkor előfordulhat, hogy kategóriát cserélek. Régi nagy álmom, hogy nyerjek a Le Mans-i 24 órás viadalon, szóval ez sem kizárt. Mindemellett otthon, Spanyolországban is vannak terveim. Van egy saját gokartiskolám, ahová nagyjából száz gyerek jár. Élvezem a velük töltött időt, és rengeteg a tenni való is. Emellett szerepet vállalok az utak biztonságáért folytatott kampányban is, de ezt is élvezem. Szinte egész eddigi életemben csakis a kormány mögött ültem, így jó lenne már családot is alapítani, amihez fontos lenne egy alkalmas nőt találnom. Aztán, ha lesznek gyerekeim, akkor rengeteg dologra megtudnám tanítani őket.”

Fotó:Mark Thompson/Getty Images