Forma1-Live.hu

Alonso: Még két futam, és meglátjuk, hogy állunk

Nagy elvárásokkal érkezik a Ferrari a monzai aszfaltcsíkra.

A Ferrari hazai közönség előtt fog a hétvégén pályára gurulni Monzában, de a csapat spanyol világbajnoka szerint nem biztos, hogy nyerni is tudnak majd. A Red Bull autóinak nem igazán feküdt az elmúlt években a pálya, de Alonso szerint mindenképpen számolni kell velük.

„Szerintem túlságosan optimista lenne azt gondolni, hogy meg tudjuk nyerni a következő két versenyt. Sokkal reálisabb cél, hogy Sebastian előtt végezzünk. Próbálunk így tenni, és a lehető legjobbra törekszünk. Az utóbbi versenyeken is arra törekedtünk, hogy csökkentsük a hátrányt, de nem sikerült, csak Silverstone-ban. Változtatnunk kell a helyzeten. Boldogak leszünk, ha itt és Szingapúrban is sikerül megelőzni. Az, hogy előtte végzünk, minimum azt jelenti, hogy a dobogón vagyunk. Tudjuk, mennyire erős, és azt is, mennyire versenyképes lesz a Red Bull. A következő két versenyre az a cél, hogy előtte végezzünk és a dobogón legyünk. Ha nem tudunk így tenni, és továbbra is veszítjük a pontokat, akkor nyilvánvalóan el kell kezdeni 2014-re gondolni. Utána már csak 6 vagy 7 verseny marad a pontgyűjtésre. Fontos hetek következnek – ez biztos.”- mondta Alonso

A katalán bajnok mindenesetre optimista, mert véleménye szerint Belgiumban előre léptek a fejlesztéseknek köszönhetően, és reméli át tudják menteni remek formájukat a következő versenyekre.

 

(fotó: GETTY IMAGES)