Forma1-Live.hu

Alonso: Megint csak szenvedünk

Fernando Alonso nem túl boldog a Ferrari tempója miatt.

Alonso hatodik lett a Szingapúrban megrendezett második szabadedzésen, melyet a legfőbb riválisa, Sebastian Vettel nyert meg.

A spanyol klasszis szerint a Ferrari teljesítménye visszaesett a nyár eleji helyzetre, ami elég kiábrándító.

„Korábban megmondtam, az előrelépéseinket akkor lesz érdemes értékelni, ha már mindenféle pályán versenyeztünk. Másodikak voltunk Spában, amely közepes leszorítóerőt igényel. Aztán másodikak voltunk Monzában, ahol alacsony leszorítóerővel mentünk. Sajnos mindkétszer Sebastian mögött végeztünk. Most itt vagyunk Szingapúrban, egy nagy leszorítóerőt igénylő pályán, és szenvedünk. Ahogyan annak idején Magyarországon is”

„Szingapúr megerősítette, amit korábban már mondtam: itt számolnunk kell a Mercedesszel is, a Red Bull pedig egy klasszissal jobb mindenkinél. És a Lotust sem szabad leírni. Mindez szemlélteti a helyzetünket. Ez rossz hír számunkra, de mit tehetnénk? Csak azzal vígasztalom magam, hogy a versenyt nem pénteken rendezik, hanem vasárnap, és az alapszabály pedig az, hogy a futamon mindig erősebbek vagyunk, mint az edzéseken. De nem akarom lógatni az orromat. Az ehhez hasonló kilátástalan helyzetekből sokszor értünk már el dobogós helyezést, és most is ez a célunk”