Forma1-Live.hu

Alonso: Megint küszködni fogunk

Nem vár átütő teljesítmény változást a Koreai Nagydíjon Fernando Alonso, a Ferrari világbajnok pilótája.

Alonso az első szabadedzésen a hatodik, míg a második gyakorláson csak a tizedik lett. A spanyol bajnok szerint valószínű, hogy a Yeongam- i aszfaltcsíkon is szenvedni fognak a teljesítményük miatt.

„A benyomások a szokásosak így pénteken, ahhoz, hogy többet tudjunk, várnunk kell holnapig, látnunk kell, hogy alakul az időmérő edzés. Ezen a pályán is komoly szerep jut az aerodinamikának, és emiatt nem is számítok komoly meglepetésekre az előző néhány futamon látottakhoz képest. A pénteki eredmények nagyjából úgy néznek ki, mint a legutóbbi versenyhétvégéken, éppen ezért könnyen elképzelhető az is, hogy küszködni fogunk a versenyen.”- fogalmazott kicsit csalódottan Alonso.

„A két gumikeverék közti különbség nem olyan evidens, mint Szingapúrban, de a szuperlágy egyértelműen gyorsan kopik, és majd meglátjuk, miképp hat a viselkedésére az, hogy a pálya állapota folyamatosan javul a hétvége során.”

„Teljesítmény tekintetében nem lesz könnyű dolgunk, de tudjuk, hogy ettől eltekintve jól tudunk teljesíteni vasárnap. Meg kell próbálnunk a legtöbbet kihozni abból, amink van, és jól össze kell raknunk a dolgokat holnap, illetve a futamon.”- zárta a világbajnok versenyző.

 

(fotó: GETTY IMAGES)