Forma1-Live.hu

Alonso nem teljesen erre számított

Fernando Alonso a 9. rajtkockából vághatott neki a tegnapi versenynek – idei legjobb rajtpozíciója volt ez.

Azonban az öröm nem tarthatott sokáig, ugyanis rögtön az első kanyarban összeütközött Bottassal, melynek köszönhetően a mezőny végén találta ismét magát.

Most viszont talán a sors is segített kicsit a McLaren Hondának, és a 2. SC-os fázis után Alonso már az 5. helyen autózhatott, és versenyezhetett másokkal.

A spanyol úgy nyilatkozott a futamról, hogy talán pályafutása legjobb versenye volt, nagyon élvezte, hogy végre versenyképes az autó. Azonban sajnálattal beszélt arról, hogy 10 körrel a vége előtt elment a tempó, és az előkelő 5. helyről egészen a 11. helyig csúszott vissza.

Jenson Button a másik McLarennel, amelyben a régebbi fejlesztésű motor volt, a 7. helyen ért célba – Carlos Sainz 5 másodperces büntetésével azonban ez egy 6. helyet jelent a britnek. Ennek ellenére Button sem volt teljesen elégedett az autóval. Mint elmondta, végre jól működött az autó szerinte is, azonban ahol jobban a gáz kapta volna a hangsúlyt, a többiek szinte állva hagyták őket. Elégedett volt azzal, hogy a száradó pályán igazán jó tempót futottak, viszont a gumi szemcsésedésével egyenlőre még nem tudtak megbirkózni.

f1grandprix.motorionline.com