Forma1-Live.hu

Alonso szavai segítettek a Hondán

Az idei szezon elég nagy csalódottságot okozott a McLarennek, a Hondának, és a szurkolóknak egyaránt. De még a pilótákat is megviselte ez a lassú, nem a legjobban összetett autó.

Alonso nem egyszer panaszkodott futamok közben a rádión, volt hogy amatőrnek minősítette saját magát, vagy éppen azaz emlékezetes bejátszás a Japán nagydíjról, amikor egyszerűen csak GP2-es motornak titulálta a Honda erőforrását.

Ennek ellenére Alonso, és csapattársa, Button is úgy érzi, a néha igencsak kemény kritikák, amikkel illették a csapatot, nagyon is hasznosak voltak. Segítettek a Hondának megtalálni a problémákat, és azokra a legjobb megoldást is.

Mindezek mellett Alonso már korábban is elismerte, ő sem volt kellően motivált idén, ez azonban nem azt jelenti, hogy elveszítette volna a kedvét. Elmondta, voltak nagyon jó versenyei, ahol még Hamitonnal is gyorsabb köröket futott, azonban nem volt elég a tempó, vagy a kanyarokban, vagy az egyenesekben. Most ezen problémák megoldásán dolgoznak, hogy jövőre tökéletes autóval vághassanak neki a szezonnak.

www.diariomotor.com