Forma1-Live.hu

Circuit of The Americas pálya információ

Az idei évben kerül másodszor megrendezésre az Amerikai Nagydíj Austinban. A pálya az előző szezonban került fel először a Forma-1 versenysorozat helyszínei közé.

Tavaly Lewis Hamilton Cowboy kalapban emelhette magasba az első helyért járó serleget, míg a dobogó második fokán Sebastian Vettel örülhetett, a harmadik helyen pedig Fernando Alonso zárta a futamot.

A pálya adottságaiból adódóan, idén két külön DRS-zóna lett kialakítva.

Forma1 Amerikai nagydíj
Az első zóna mérési pontja a 10-es kanyar után, mindössze 150 méterre lett kihelyezve, az aktiválási pont pedig a következő, 11-es hajtűkanyar után 320 méterrel található.

A második érzékelési pontot a 19-es kanyar kijáratánál jelölték ki és ennek aktiválási pontja már a célegyenesben, 80 méterrel az utolsó, 20-as ív után található.

 

A pályán is hajtottak végre apróbb módosításokat, a harmadik, negyedik és ötödik kanyarokban, az ívek csúcspontjában új, 50 mm magas mobil rázóköveket telepítettek.
A hetedik és a kilencedik kanyarokban szintén ilyen köveket alkalmaztak, azzal a különbséggel, hogy ezekben már 75 milliméteres magasságúakat helyeztek ki.

Ismét egy ismert, volt Forma-1-es legendát láthatunk az FIA negyedik versenybírájaként, Nigel Mansell személyében, aki az idén már másodszor tölti be ezt a szerepkört, ezelőtt a Brit Nagydíjon.