Forma1-Live.hu

Räikkönen: Értelmetlen még a címre gondolni

A 2007- es finn világbajnok, Kimi Räikkönen egyenlőre csak a versenyautó megbízhatóságára összpontosít.

Közepes teljesítményt nyújtott a Ferrari istálló a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, Melbourne- ben. Az istállóhoz idénre visszatérő Räikkönen szerint még nagyon korai lenne a világbajnoki esélyekre gondolni, mert rengeteg tenni való van az F14T- vel. Az első futamot gyakorlatilag végigszenvedő finn pilóta, a nyolcadik helyen ért célba, mivel azonban Ricciardo- t kizárták a versenyt követően, így Kimi előrelépett a hetedik pozícióba.

„Az első versenyemen Ausztráliában csak küszködtem az autóval, nem sikerült úgy teljesítenem, mint azt vártuk. Talán ez volt a legszenvedősebb versenyem, a Forma1- es pályafutásom alatt. Nehéz volt az autót úton tartani, közben pedig másra is figyelnem kellett, és persze ilyenkor nem árt, ha még előrébb is végzel.”- nyilatkozta a “Jégember”.

Räikkönen szerint, az első verseny után még teljesen felesleges a világbajnoki címről beszélgetni, mivel nagyon hosszú az idei versenyszezon, és rengeteg fejlesztés fog még érkezni, amelyek remélhetőleg gyorsítani fogják az autójukat, de a rivális csapatok sem fognak ölbe tett kézzel ücsörögni. Ami biztos az idei szezonnal kapcsolatban, hogy a megbízhatóság rengeteget fog számítani a versenyek során.

“A megbízhatóság főszerepet fog kapni, de a fejlesztések is rendkívül fontosak lesznek, ahogy haladunk előre a szezonban. A Forma1 jelenleg sokkal összetettebb, mint valaha,ezért nagyon oda kell figyelnünk a fejlesztéseknél. Ha megértettük az egység működését,  akkor derül ki, hogy valójában milyen gyors is az autó. Ez egyelőre kérdőjelet jelent a teljes potenciált illetően.”- fogalmazott 2007 finn világbajnoka, Kimi Räikkönen.

Fotó: Getty Images