Forma1-Live.hu

Az időmérő is Rosbergé

19 autóval vágtunk neki az időmérő edzésnek, ugyanis Jenson Button motorproblémáját nem tudták időben megoldani. Az amúgy is a mezőny végéről rajtoló brit így kénytelen volt kihagyni a kvalifikációt.

A 3. szabadedzésen történtek után sikerült Räikkönen Ferrariját összeszerelni, azonban a váltócsere elengedhetetlen volt, így a finnek egy 5 rajthelyes büntetéssel kell számolnia.

A Q1 nem hozott különösebb meglepetést. A még mindig gyengélkedő McLaren Hondával Alonso mindössze a 16. helyet szerezte meg, ám büntetései miatt mindenképpen az utolsó sorból rajtol. Rajta kívül Nasr, és a 2 Manor búcsúzott. Egyetlen érdekesség történt, miszerint egyedül Hamilton tudott úgy továbbjutni a Q2-be, hogy nem használt el egy lágy keverékű abroncsot sem.

A Q2-t Hamilton meg is nyerte, Vettel-lel a háta mögött. A Ferrari azonban nem lehetett teljesen elégedett, hiszen Räikkönen az egyik kanyarban megforgott, majd pedig fékhibára panaszkodott, így számára idejekorán véget ért az etap. A finn így csupán csak a 20. rajthelyről vághat majd neki a futamnak.

A Q3 elején nagy volt a tömörülés, mivel elég sötét esőfelhők kezdtek el gyülekezni a pálya felett. Jóformán mindenki megfutotta az etap elején a leggyorsabb körét, így az állás már csak alig változott. Rosberg nagyjából 2 ezreddel nyerte az időmérőt csapattársa előtt, a 2 Mercedest pedig Vettel követte.

QP_1

www.skysports.com, www.formula.hu